Panna cotta cu lămâie şi caramel

Ingrediente

  • ulei de floarea soarelui
  • 375ml lapte integral
  • 375ml frişcă
  • coaja de la o lămâie, tăiată fâşii lungi
  • 100g zahăr
  • 2 linguriţe gelatină
Pentru caramel
  • 100g zahăr
  • o lingură suc de lămâie

Vinuri recomandate

  • Chardonnay 2015

1. Unge 6 forme de budincă cu ulei de floarea soarelui. Toarnă laptele şi frişca într-o oală. Adaugă coaja de lămâie şi zahărul, fierbe la foc mic şi scoate de pe foc.
2. Toarnă 150ml din amestecul de lapte într-un castron mic, adaugă gelatina şi untul amestecă până s-a topit. Lasă restul laptelui să se răcească la temperatura camerei. Amestecă laptele cu gelatina şi laptele răcit, strecoară-l şi toarnă-l în forme. Pune cremele la frigider până când s-au întărit.
3. Între timp pregăteşte caramelul. Încălzeşte zahărul într-o tigaie până când se topeşte şi devine auriu. Ia caramelul de pe foc şi adaugă sucul de lămâie. Ai grijă pentru că vor sări stropi. Reîncălzeşte caramelul dacă s-a întărit şi toarnă-l pe un pe un blat de plastic sau o bucată de hârtie de copt. Răceşte-l şi sparge-l în bucăţi. Serveşte panna cotta pe farfurii cu bucăţi de caramel.

Timp de preparare: 30 minute, plus timp de răcire
6 porţii