Pui copt în aburi

Ingrediente

  • 1 pui întreg
  • 1 cană supă de carne
  • 1 linguriţă sos de soia
  • 1 linguriţă sos de rodii
  • 1 linguriţă oţet balsamic
  • 1 linguriţă miere
  • 1 vârf de lingurită ardei iute măcinat
  • cartofi fierţi pe jumătate
  • sare grunjoasă
  • piper
  • frunze de rozmarin

Vinuri recomandate

  • Chardonnay 2015

Am uns puiul cu unt şi l-am aşezat într-o tavă puţin adâncă. Am turnat în tavă o cană de supă de carne. Puteţi pune şi apă, dar supa dă aburi aromaţi, ceva mai folositori decât cei de H2O. Am lăsat puiul sub capacul grătarului, la 180 de grade Celsius. În total, 70 de minute.

Am alcătuit un baiţ dintr-o linguriţă de sos de soia, una de sos de rodii, una de oţet balsamic, una de miere şi un vârf de linguriţă de ardei iute măcinat. Sosurile se găsesc în orice supermarket. Din zece în zece minute, am uns puiul cu acest baiţ şi cu sos din tavă.

La jumătatea timpului de gătire al puiului, am pus lângă el o tavă de cartofi fierţi pe jumătate peste care am presărat sare grunjoasă, frunze de rozmarin şi piper şi pe care i-am uns cu sos din tava puiului.

Am destupat vinul, unul dintre motivele pentru care am început să gătesc puiul în felul ăsta, să fiu sincer.

Reţetă preluată de pe blogul www.adihadean.ro