Pui cu gorgonzola şi salvie

Ingrediente

  • 2 jumătăţi piept de pui
  • 2 legături salvie uscată
  • o bucată gorgonzola
  • 5-6 ciuperci mici
  • 100-120g afumătură tăiată, nu tocată
  • o ceaşcă Terra Romana Sauvignon Blanc

Vinuri recomandate

  • Sauvignon Blanc / Feteasca Alba 2016

Am folosit două jumătăţi de piept de pui, pe care le-am tăiat în bucăţi mari. Salvie verde nu mai am dar din cea uscată, din belşug. Mă rog, cam două legături atârnate la umbră. Pe lângă pui, o bucată de gorgonzola şi câteva ciuperci mititele. Am mai folosit şi 100-120 de grame de afumătură, tăiată, nu tocată. Pe care am pus-o la rumenit în puţin ulei.

Am pus şi puiul în tigaie şi după ce şi-a schimbat culoarea, l-am îmbrăcat în haină de vin. Adică am turnat peste dânsul şi peste afumătură o ceaşcă din vinul în discuţie (Terra Romana Sauvignon Blanc). Am lăsat tigaia pe foc până a scăzut vinul şi abia apoi am pus într-însa ciupercile şi brânza. Am amestecat până s-a învelit toată carnea într-un sos subţire.

Vă recomand cu drag şi reţeta şi vinul. Şi împreunarea aceasta, care poate fi numită oricum, numai nepotrivită nu.

Reţetă preluată de pe blogul www.adihadean.ro