Risotto cu Chardonnay

Ingrediente

  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură ceapă tocată
  • 1 căţel usturoi
  • 1 cană orez cu bob mare, oval şi plat
  • 1 gât de Terra Romana Chardonnay
  • supă de carne
  • 1 lingură ciuperci de pădure
  • parmezan
  • unt
  • frunze busuioc

Vinuri recomandate

  • Chardonnay 2015

Am început risotto-ul cum se începe, cu o lingură de ulei, una de ceapă tocată, un căţel de usturoi şi o cană de orez cu bob mare, oval şi plat, ca lentila. Am amestecat în tigaie până s-a înmuiat ceapa şi a început orezul să sticlească. Am turnat un gât de vin şi am amestecat în continuare.

După ce a fost absorbit vinul, am început să pun supă de carne peste orez. Dacă nu aveţi supă, e bună şi apa. Câte puţină, pe măsură ce o absoarbe orezul. Am pus şi o lingură de ciuperci de pădure (hribi, dar ar fi mers bine şi gălbiorii ori trâmbiţa piticului, chiar şi ghebele) rehidratate. Am pus în risotto şi apa de pe ciuperci, strecurată. Am amestecat mereu.

După 17-18 minute am ras nişte parmezan peste risotto şi am mai pus o nucă de unt. Am amestecat bine şi am stins focul. Am rupt câteva frunze de busuioc, le-am amestecat în mâncare şi am acoperit cu un capac, pentru trei minute.

Ne-am bucurat apoi şi de risotto şi de vinul mieros şi rotund.

Reţetă preluată de pe blogul www.adihadean.ro