Somon marinat cu ierburi picante

Ingrediente

  • 4 felii de pâine de secară
  • 6 fileuri de file marinat
  • 2 fileuri anşoa
  • o ceaşcă iaurt degresat
  • o linguriţă de capere murate
  • o linguriţă seminţe de chimen
  • 1/2 linguriţă amestec de piper verde şi roşu
  • 20 frunze rucola
  • 2 frunze de mentă proaspătă
  • sare, piper

Vinuri recomandate

  • Sauvignon Blanc / Feteasca Alba 2016

1. Se prăjesc feliile de pâine
2. Se ung cu sos: se amestecă iaurtul, caperele şi apoi se condimentează cu piper şi chimen
3. Deasupra se pun fileurile de anşoa tăiate bucăţele şi apoi feliile de somon marinat
4. Se presară deasupra piper şi se ornează cu mentă verde
5. Se servesc cu garnitură de frunze de rucola şi cu felii de lămâie

Timp de preparare: 15 minute
2 porţii