Alexandru 2007

Stoc epuizat

120,00 RON

Info

An: 2007 Soiul de struguri: Cabernet Sauvignon
Podgorie: Dealu Mare, D.O.C.
Miros: arome de prune uscate, piele, scorţişoară, coacăze
Gust: afine, coacăze, cireşe amare, taninuri dulci, vanilie
Cu ce meniu se serveşte: piept de raţă, curcan la cuptor cu piure de castane, tocană de viţel cu sos de bere şi ciuperci de pădure
Temperatura de servire: temperatura camerei (19°C)
Potential de învechire: 10 aniDaca doriti sa degustati acest vin special, iata cateva recomandari care va vor folosi:
• nu il degustati imediat dupa ce a fost transportat: asteptati 7 - 14 zile, depozitand sticla in pozitie inclinata spre dop, la racoare si intuneric;
• raciti-l la 16-17 g C inainte de a il consuma;
• atentie la desfacerea sticlei: are dop mai lung decat obisnuit si daca nu folositi cat mai mult din spirala tirbusonului riscati sa rupeti dopul;
• veti constata culoarea vinului usor virata spre caramiziu, ceea ce este normal pentru un vin care are 10 ani;
• deschideti sticla cu minim 30 min inainte de servire si lasati vinul sa respire in sticla, avand grija sa nu se incalzeasca (o puteti plasa pe un pat de gheata, intr-o frapiera)
• nu este necesara nici decantarea nici aerarea excesiva a vinului.
• este deosebit de importanta temperatura de servire care nu trebuie sa depaseasca 18 g C

Informatii produs

Am ales acest vin din recolta 2007 şi l-am denumit Cuvée Alexandru, ca să demonstrăm încă o dată imensul potenţial viticol al Cepturei; îşi are originea într-o parcelă foarte veche (peste 30 ani) de Cabernet Sauvignon cu un randament de sub 25 hl/ha.

Înca din primele luni de viaţă ne-a semnalat calitatea lui ieşită din comun, drept pentru care a fost menit să se alăture celor mai calitative loturi de vin din 2007 şi să compună Cuvée Charlotte. Nu am bănuit de la început veleităţile sale de alergător de cursă lungă, dar a ştiut singur să se detaşeze din lot şi să se remarce prin valoare, calificându-se pentru podium.

Complexitatea sa aromatică în care se simt în special prunele uscate, coacăzele şi mirosul de piele de animal precum şi structura sa remarcant de puternică vor continua să îl ajute să se dezvolte într-un vin absolut ieşit din ordinar, aşa cum va fi în mod cert şi primul meu nepot, Alexandru.

Mihaela TYREL de POIX

Vinuri online de calitate livrate prin intermediul magazinului online de vinuri Clubul Cavalerilor. Comanda vin romanesc acum la domiciliu! .

Mai multe informatii

Livrare gratuita Nu

Pareri clienti

best of... Adaugat de Gabriel
Cel mai bun Cabernet Sauvignon produs in Romania pe care l-am baut, pana acum. (Pus la data 03.02.2014)

Spune parerea ta