Milenium Alb 2016

In Stoc

Fii primul care evalueaza acest produs.

41,50 RON

Info

An de recoltă: 2016
Soiul de struguri: Sauvignon Blanc 41%, Chardonnay 33%, Riesling de Rin 26%

Podgorie: Dealu Mare, DOC CMD
Miros: floral – flori de lămâi, iasomie dar si piersică și pepene galben
Gust:proaspăt, crocant, citrice, vanilie. Un vin echilibrat și lung, cu o complexitate deosebită ce va evolua inca 3-4 ani
Cu ce meniu se serveşte: salate usoare de vara, peşte, fructe de mare, carne de pasăre
Temperatura de servire: 12-14°C

Milenium Alb 2016 poate fi cumparat(a) doar in multiplii de 1

La cumpararea acestui vin poti acumula 4 puncte

* Informatie obligatorie

Informatii produs

Anul 2016, un an dificil, cu o vara cand au alternat perioade fierbinți si secetoase cu ploi și temperaturi scăzute si cu o toamnă calda si lunga, ne-a oferit o recoltă de o calitate deosebită pentru vinurile albe. Sauvignon-ul, Riesling-ul de Rin si Chardonnay-ul s-au evidențiat prin acumulări importante de zahăr, prin păstrarea aromelor si un bun echilibru general.

Strugurii provin din viile plantate de noi incepand din anul 2005 cu productii ce nu au depasit 7,5 tone/ha. Culesi manual, strugurii au fost raciti inaintea prelucrarii, apoi mustul limpezit a fermentat la o temperatura de 17°C in vase de inox. O parte din vin a fost maturat in baricuri din lemn frantuzesc cu o vechime de 1 si 2 ani pentru o perioada de 4 luni.

Milenium Alb 2016 este un asamblaj ce impresionează prin complexitate şi echilibru: Sauvignon-ul ne încântă cu arome de grapefruit roșu si fructe exotice, Riesling-ul completează cu prospețimea si mineralitatea sa iar Chardonnay-ul cu notele de miere si coajă de pâine proaspătă.

Vă recomandăm să îl serviţi la 12-14 °C, alături de preparate din peste, fructe de mare, paste usor condimentate sau branzeturi proaspete, dar şi ca aperitiv.

Clubul Cavalerilor - magazin online de vinuri de calitate. Comanda vin romanesc acum la domiciliu!

Mai multe informatii

Livrare gratuita Nu

Spune parerea ta