Guy de Poix 2014

In Stoc

Fii primul care evalueaza acest produs.

150,00 RON

Info

An: 2014
Soiul de struguri: Fetească Neagră
Podgorie: Dealu Mare VDOC CMD
Miros: complex, fructe negre bine coapte, pruna usor afumata, afina, condimentat, piper negru, stafide, vanilie
Gust: puternic, fructe supracoapte, condimentat, tanini fini dar puternici, un echilibru foarte bun, remanenta impresionanta
Cu ce meniu se serveste: carne roşie, vânat, brânza maturata, desert cu ciocolata
Temperatura de servire: 16-17°C, cu o aerare anterioară de circa 1 oră
Potențial de învechire: minim 12 ani

Guy de Poix 2014 poate fi cumparat(a) doar in multiplii de 1

La cumpararea acestui vin poti acumula 12 puncte

* Informatie obligatorie

Informatii produs

Acest Cuvée care este elaborat exclusiv din soiul Fetească Neagră, este un omagiu adus Contelui Guy de POIX, fondatorul S.E.R.V.E.. Guy s-a dedicat redescoperirii acestui soi specific românesc încă din noiembrie 1994, atunci când i-a fost prezentat pentru prima oară de Aurel ROTĂRESCU, tânărul enolog care i-a devenit apoi discipol.

Suntem mândri să vă prezentăm astăzi acest Cuvée excepţional care confirma intuiţia marelui iubitor al vinurilor care a fost Contele Guy de POIX.

Dupa o recolta 2013 care nu a satisfacut exigentele lui Aurel pentru acest cuvee, desi anul 2014 nu a fost unul generos din punct de vedere al temperaturilor, am reusit sa obtinem inca o recolta de feteasca neagra de exceptie. Strugurii au fost culesi manual in prima saptamana a lunii octombrie, de pe cele mai bune parcele cu feteasca neagra plantate in 2003. Vinificatia a avut loc in vase de beton cu scufundarea manuala a caciulii; fermentatia alcoolica a durat circa 16 zile; fermentatia secundara, malolactica, s-a facut in baricuri de 225 litri din lemn francez si romanesc de 1, 2 si 3 ani. Dupa o maturare intre 8 si 12 luni in baric, au fost selectate cele mai valoroase vinuri pentru a participa la Cuvee Guy de POIX 2014, al treilea din aceasta serie. Asamblarea initiala s-a facut baric cu baric in loturi mici, urmarite inca un timp dupa care s-a facut asamblajul final. Conditionarea si imbutelierea au fost realizate cu o filtrare foarte lejera pentru a nu agresa acest mare vin.

Diferit de editiile 2011 si 2012 prin notele de mure si piper negru mai pronuntate, iar gustativ cu un plus de savoare dar si finete si eleganta fata de 2012, acesta este, asa cum v-am obisnuit deja, un vin puternic si deosebit de expresiv; va recomandam sa il asociati cu preparate culinare pe masura lui: carne rosie, vanat, sosuri picante, branzeturi maturate; el poate insoti cu succes un desert cu ciocolata.

Pastrat in conditii optime de temperatura, lumina si umiditate, acest vin are un potenţial de învechire de minimum 12 ani.


Vin de calitate ce poate fi comandat online prin intermediul magazinului de vinuri cu sediul in Bucuresti.

Mai multe informatii

Livrare gratuita Nu

Spune parerea ta