Guy de Poix 2015

In Stoc

Fii primul care evalueaza acest produs.

176,00 RON

Info

An: 2015

Soiul de struguri: Fetească Neagră

Podgorie: Dealu Mare VDOC CMD

Miros: complex, condimentat si fructat: fructe negre bine coapte, stafide, pruna usor afumata, afina, piper negru, vanilie

Gust: puternic, fructe supracoapte, condimentat, tanini fini dar puternici, un echilibru foarte bun, remanenta impresionanta

Cu ce meniu se serveste: carne roşie si vânat preparate la gratar sau cuptor bine condimentate, brânza maturata, desert cu ciocolata

Temperatura de servire: 15-16°C, cu o aerare anterioară de circa 1 oră

Potențial de învechire: minim 12 ani

Guy de Poix 2015 poate fi cumparat(a) doar in multiplii de 1

La cumpararea acestui vin poti acumula 12 puncte

* Informatie obligatorie

Informatii produs

Acest Cuvée care este elaborat exclusiv din soiul Feteasca Neagra, este un omagiu adus Contelui Guy de POIX, fondatorul SERVE. Guy s-a dedicat redescoperirii acestui soi specific romanesc inca din noiembrie 1994, atunci cand i-a fost prezentat pentru prima oara de Aurel ROTARESCU, tanarul enolog care i-a devenit apoi discipol.

Suntem mandri sa va prezentam astazi acest Cuvée excepţional care confirma intuitia marelui iubitor al vinurilor care a fost Contele Guy de POIX.

Anul 2015 s-a distins printr-o primavara tarzie, urmata de seceta si calduri excesive in lunile iulie si august, alternate cu precipitatii importante, ceea ce a permis obtinerea de vinuri rosii corpolente cu arome tipice si un potential de evolutie foarte bun.

Strugurii au fost culesi manual in prima saptamana a lunii octombrie, de pe cele mai bune parcele cu feteasca neagra plantate in 2003. Vinificatia a avut loc in vase de beton cu scufundarea manuala a caciulii si in vase mici tronconice cu scufundarea pneumatica a caciulii; fermentatia alcoolica a durat circa 16 zile; fermentatia secundara, malolactica, s-a facut in baricuri de 225 litri din lemn francez si romanesc de 2 si 3 ani. Dupa o maturare intre 8 si 12 luni in baric, au fost selectate cele mai valoroase vinuri pentru a participa la Cuvee Guy de POIX 2015, al patrulea din aceasta serie. Asamblarea initiala s-a facut baric cu baric in loturi mici, urmarite inca un timp dupa care s-a facut asamblajul final. Conditionarea si imbutelierea au fost realizate cu o filtrare foarte lejera pentru a nu agresa acest mare vin.

Cuvee Guy de POIX 2015 este, asa cum v-am obisnuit deja, un vin puternic si deosebit de expresiv; va recomandam sa il asociati cu preparate culinare pe masura lui: carne rosie, vanat, sosuri picante, branzeturi maturate; el poate insoti cu succes un desert cu ciocolata.

Pastrat in conditii optime de temperatura, lumina si umiditate, acest vin are un potenţial de învechire de minimum 12 ani.

Mai multe informatii

Livrare gratuita Nu

Spune parerea ta