Charlotte 2011

In Stoc

Fii primul care evalueaza acest produs.

121,00 RON

Info

An: 2011
Soiul de struguri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră
Podgorie: Dealu Mare VDOCCMD
Miros: violete, prune uscate, stafide, tutun, trufe, scorţişoară
Gust: fructe roşii, afine, mure. Un vin corpolent dar care are tanini fini şi eleganţi; echilibrat, cu senzaţie de dulce, final lung şi persistent
Cu ce meniu se serveste: în special carne roşie, cum ar fi vită argentiniană la grătar, miel la cuptor, vânat
Temperatura de servire: 18-19°C
Potențial de învechire: 10-12 ani
Propunerea noastră: Miel marinat la grătar, Friptură de curcan cu sos de vin roşu

Charlotte 2011 poate fi cumparat(a) doar in multiplii de 1

La cumpararea acestui vin poti acumula 9 puncte

* Informatie obligatorie

Informatii produs

După toamna lui 2010, caldă și scurtă, viţa a intrat în iarna 2010/2011 bine pregatită şi cu lemnul maturat. Iarna a fost bogată în precipitaţii dar cu temperaturi peste limita de îngheţ. Sezonul de vegetaţie a fost echilibrat, cu o toamnă lipsită de precipitaţii și caldă, fapt care a favorizat coacerea şi a optimizat culesul. Anul 2011 pentru noi va rămâne ca un an care a favorizat calitatea vinurilor.

Vinurile de calitate alese pentru Cuvée Charlotte sunt selecţionate cu grijă deosebită: începând cu parcelele unde se coc strugurii, care au varste de peste 10 ani şi expunere optimă, şi beneficiind de o urmărire mult mai atentă pe perioada de vegetaţie. Ele sunt vinificate prin metoda tradiţională (scufundarea manuală a căciulii, macerare postfermentativă, recuperare doar a vinului ravac, fără presare) în vase de beton. Fermentaţia secundară (malo-lactică) se face în baricuri cu varste între 1 şi 3 ani, iar maturarea în baric durează între 8 şi 12 luni, depinzând de soi (Feteasca Neagră petrece ceva mai puţin timp în contact cu ştejarul, Cabernetul Sauvignon-ul mai mult). Pe masură ce vinurile îşi desăvârşesc maturarea, sunt trase din baricuri în vase mici de inox unde aşteapta ca intreg lotul să fie pregătit pentru asamblarea finală. Această operaţiune poate dura şi 12 luni, de calitatea ei depinzând potenţialul de învechire al vinului. Intreg lotul se îmbuteliază într-un singur tiraj şi nu suferă modificări majore; am ales să lasăm Cuvée Charlotte să se exprime în forma lui naturală. Maturarea la sticlă durează minim 9 luni; recolta 2011 a fost îmbuteliată în 12 iulie 2013.

Acesta este al 12-lea Cuvée Charlotte pe care îl producem. Poartă numele fiicei celei mari a fondatorului firmei, Contele Guy de POIX, dispărut dintre noi în luna ianuarie 2011.

Din acest an de recoltă s-au produs 46186 sticle de 750 ml şi 1244 sticle de 1500 ml.

Acesta este al 12-lea Cuvée Charlotte pe care îl producem. Poartă numele fiicei celei mari a fondatorului firmei, Contele Guy de POIX, dispărut dintre noi în luna ianuarie 2011.

Mai multe informatii

Livrare gratuita Nu

Spune parerea ta