Sauvignon Blanc / Feteasca Alba 2018

In Stoc

Fii primul care evalueaza acest produs.

38,75 RON

Info

An de recoltă: 2018
Soiul de struguri: Sauvignon Blanc, Fetească Albă
Podgoria: Dealurile Munteniei, IG
Miros: Floral (flori de lamâi) dar si fructat (caisă, pomelo)
Gust: Complex, citric, caise proaspete, agrise; un vin proaspăt, complex si elegant
Cu ce meniu se serveşte: Pește alb, fructe de mare, carne alba de pasare, paste ușor condimentate sau brânzeturi proaspete
Temperatura de servire: 12 - 14°C
Potenţial de învechire: Minim 3-4 ani

Sauvignon Blanc / Feteasca Alba 2018 poate fi cumparat(a) doar in multiplii de 1

La cumpararea acestui vin poti acumula 5 puncte

* Informatie obligatorie

Informatii produs

In cautarea unui « cuplu » surprinzator am creat acest asamblaj, Sauvignon Blanc / Fetească Albă, pentru prima dată în 2012 din asocierea unui soi international cum este Sauvignon Blanc, de origine Bordeleza, cu un soi pur românesc: Fetească Albă.

Anul 2018, un an cu o primavara calda, timpurie si secetoasa urmata de o vara cu precipitatii insemnate si o toamna blanda, ne-a oferit o recolta de o calitate deosebita pentru vinurile albe.

Experienta viticultorilor nostri, varsta plantatiilor si maiestria lui Aurel ROTARESCU au pus in valoare si mai mult caracteristicile acestui an. Dispunerea pe versanți nord-estici a plantațiilor de Sauvignon Blanc si maturitatea celor de Fetească Albă (plantate în 1965) sunt principalele atuuri care ne-au ajutat să obținem acest vin deosebit, un « mix » surprinzător de generații, caracterizat prin complexitate, eleganță si echilibru.

Aromele de flori de lamai si caise coapte, gustul complex dar proaspăt de citrice si agrise, fac din Terra Romana Sauvignon Blanc/Fetească Albă recolta 2018 un însoțitor ideal pentru salate ușoare de vară, preparate din pește alb, fructe de mare, carne albă de pasăre, paste ușor condimentate sau brânzeturi proaspete, dar perfect și ca aperitiv.

Vă recomandăm să serviți acest vin rece, la o temperatură de 12 - 14 °C.

Pastrat in conditii optime de temperatura, lumina si umiditate, acest vin are un potential de invechire de 3-4 ani.

Mai multe informatii

Livrare gratuita Nu

Spune parerea ta