Sauvignon Blanc / Feteasca Alba 2016

Stoc epuizat

Fii primul care evalueaza acest produs.

34,00 RON

Info

An de recoltă: 2016
Soiul de struguri: Sauvignon Blanc, Fetească Albă
Podgoria: Dealurile Munteniei, IG
Miros: Floral (flori de lamâi) dar si fructat (grapefruit roșu, pomelo)
Gust: Citric, vanilie si caise proaspete; un vin proaspăt, complex si elegant
Cu ce meniu se serveşte: Pește, fructe de mare, carne albă, paste ușor condimentate sau brânzeturi proaspete
Temperatura de servire: 12 - 14°C
Potenţial de învechire: Minim 5 ani

Informatii produs

Acest asamblaj, Sauvignon Blanc / Fetească Albă, a fost creat pentru prima dată în 2012 din asocierea unui soi international cum este Sauvignon Blanc, de origine Bordeleza, cu un soi pur românesc: Fetească Albă.

Anul 2016, dificil, cu multe precipitații și temperaturi scăzute în perioada de înflorire a viței de vie, cu zile fierbinți de vară dar cu o toamnă frumoasă, a solicitat la maxim iscusința viticultorilor. Dispunerea pe versanți nord-estici a plantațiilor tinere de Sauvignon Blanc si maturitatea celor de Fetească Albă (plantate în 1965) sunt principalele atuuri care ne-au ajutat să obținem un vin deosebit, un « mix » surprinzător de generații, caracterizat prin complexitate, eleganță si echilibru.

Aromele, atat florale cât si fructate, gustul proaspăt si revigorant de citirice, ușor vanilat, fac din Terra Romana Sauvignon Blanc/Fetească Albă recolta 2016 un însoțitor ideal pentru salatele ușoare de vară, preparatele din pește alb, fructe de mare, carne albă de pasăre, paste ușor condimetate sau brânzeturi proaspete, dar perfect și ca aperitiv.

Vă recomandăm să serviți acest vin rece, la o temperatură de 12 - 14 °C.

Mai multe informatii

Livrare gratuita Nu

Spune parerea ta