Feteasca Neagra 2016

In Stoc

Fii primul care evalueaza acest produs.

43,75 RON

Info

An de recoltă: 2016

Soiul de struguri: Fetească Neagră

Podgorie: D.O.C. C.M.D., Dealu Mare

Miros: intens condimentat (piper negru), pruna afumata, cu note de fructe roșii coapte și stafide.

Gust: Persistent, fructe negre : mure, afine, prune coapte - uscate, puternic dar elegant cu tanini fini și complecsi.

Cu ce meniu se serveşte: carne roșie (oaie, vită, vânat) ce poate fi condimentată peste medie, miel la cuptor, brânză maturată.

Temperatura de servire: 15-16°C

Potenţial de învechire: Poate evolua încă 8-10 ani.

Feteasca Neagra 2016 poate fi cumparat(a) doar in multiplii de 1

La cumpararea acestui vin poti acumula 5 puncte

* Informatie obligatorie

Informatii produs

Anul 2016, un an cu precipitatii insemnate, perioade de seceta, frig la inflorit dar cu o toamna blanda si frumoasa, a favorizat obtinerea unor recolte mici din punct de vedere cantitativ dar superioare din punct de vedere calitativ. Terra Romana Feteasca Neagra 2016 este obținută din struguri culeși manual la maturitate deplina din plantații înființate în 2003 si 2004, pe versanți cu expoziție sudică. Prin vinificare clasică (în vase de beton, cu maturare în baricuri de lemn francez timp de 8 luni, circa 50 % din cantitate; restul de cantitate in vase de inox, asamblarea realizandu-se ulterior) s-a obținut un vin care exprimă caracteristicile tipice ale soiului Fetească Neagră: culoare roșu intens cu reflexe violacee, miros condimentat (piper negru), cu note de fructe roșii bine coapte și stafide. .

Acest vin se caracterizează prin gustul de prune uscate, este puternic dar elegant, cu tanini fini și complecsi.

Vă sugerăm să îl serviţi la temperatura de 15-160C, acompaniat de preparate din carne roșie cu sos (oaie, vită, vânat) condimentata chiar peste medie, miel la cuptor și brânzeturi maturate.

Pastrat in conditii optime de temperatura, lumina si umiditate, acest vin are un potenţial de învechire de minimum 8-10 ani.

Mai multe informatii

Livrare gratuita Nu

Spune parerea ta