Pinot Noir 2014

In Stoc

Fii primul care evalueaza acest produs.

24,00 RON

Info

An de recoltă: 2014
Soiul de struguri: Pinot Noir
Podgoria: Dealurile Munteniei, IG
Miros: cirese, zmeura, coacaze rosii
Gust: fructe rosii, visine, tanini eleganti care echilibrează alcoolul
Cu ce meniu se serveşte: pizza, carne la gratar, mezeluri, brânzeturi maturate
Temperatura de servire: 13⁰C - 14⁰C, mai rece decat alte vinuri rosii. Pinot Noir este unul dintre putinele vinuri rosii adaptate servirii in timpul verii
Potential de invechire: 4-5 ani

Pinot Noir 2014 poate fi cumparat(a) doar in multiplii de 1

La cumpararea acestui vin poti acumula 2 puncte

* Informatie obligatorie

Informatii produs

Sezonul 2014 a demarat cu o iarna timpurie cu temperaturi scazute si precipitatii peste medie. Primavara rece si ploioasa a intarziat dezvoltarea viei iar vara a continuat cu temperaturi sub medie si ploi frecvente. Din fericire, lunile august si apoi septembrie au compensat excesul de precipitatii si temperaturile scazute, productia anului 2014 distingandu-se prin struguri cu acumulari importante de zahar si aciditate peste medie.

Vinul Pinot Noir Vinul Cavalerului provine din struguri culesi manual din plantatiile SERVE din Ceptura, infiintate intre 2000 si 2003, cu o productie de sub 8 t/ha.

Vinificatia a avut loc la temperatura de 25-27 grade Celsius, timp de 10 zile, cu recircularea mustului. Tipic pentru un Pinot Noir, acest vin are o culoare rosu rubiniu, un miros de cirese si fructe rosii de padure: zmeura ,coacaza rosie.

Gustul elegant cu note de zmeura si visine, este sustinut de tanini fini si de o aciditate placuta ce confera prospetime vinului.

Acest Pinot Noir prietenos trebuie savurat rece, la 13-14 grade. Poate acompania preparate din carne alba, dar merge foarte bine si cu rata sau miel, pizza, mezeluri crude sau branza de capra.

Mai multe informatii

Livrare gratuita Nu

Spune parerea ta